Despre noi

Echipa noastră de experți vă va pregăti și vă va instrui pentru a putea înțelege și anticipa comportamentul și așteptările partenerilor voștri internaționali; astfel veți putea evita conflictele interculturale, maximiza randamentul proiectelor dumneavoastră și dezvolta relații de afaceri de succes.

Experiență

Toți consultanții noștrii au experiență directă în colaborarea cu cultura în care sunt specializați. Trainingurile, workshopurile și seminariile noastre sunt bazate pe experiențe din viața reală, pentru a maximiza înțelegerea și reținerea informațiilor.

Cercetare

Experiența academică a majorității consultanților noștri conduce la livrarea de servicii create pentru a îndeplini standarde riguroase, combinând cercetarea în domeniul comunicării interculturale cu experiențe reale. Vă oferim mai mult decât o listă de ce trebuie și de ce nu trebuie făcut – noi vă oferim o înțelegere profundă a culturii partenerilor voștri.

Calitatea

Echipa noastră folosește experiența anilor de cursuri și traininguri pentru a vă oferi metode interactive de predare. Exerciții practice, simulări, discuții organizate, studii de caz, jocuri și gamificarea sunt câteva dintre mijloacele pe care le folosim pentru a vă oferi o experiență de învățare de care să vă bucurați.

Creativitate

Combinând abordarea interactivă de predare cu experiențele culturale reale ale consultanților noștri, creăm workshopuri și traininguri care să producă impactul maxim și care sunt perfect adaptate nevoilor dumneavoastră.

Echipa noastră

Smaranda Moldovan

CEO/Consultant cultura chineză

Smaranda Moldovan vă ajută să comunicați eficient cu partenerii chinezi. Ca fondator al Intercultural Consulting, Smaranda dezvoltă și implementează programe de training în comunicarea interculturală, cu accent pe optimizarea parteneriatelor româno-chineze.


Smaranda combină experiența celor 2 ani locuiți în Asia cu experiența vastă de lucru cu omologii chinezi și cu studii academice, având un doctorat în economie internațională, cu specializarea pe investițiile chineze în UE. În ultimii zece ani a dezvoltat programe de cooperare academică și culturală între România și China, și a efectuat training-uri, workshop-uri, cursuri și seminarii pentru peste 3000 de persoane.

Codruța Sîntionean

Consultant cultura coreană

Codruța vă va oferi consiliere profesională în relațiile româno-coreene. Ea a acumulat cunoștințe vaste despre obiceiurile sociale și culturale coreene în timpul cercetărilor pe care le-a făcut în Coreea și ca profesor asistent în Studii Coreene din 2009. Ea are experiență în dezvoltarea programelor academice și parteneriatelor culturale cu parteneri coreeni și a organizat programe de training specifice pentru medii de lucru interculturale. Codruța consideră că partenerii coreeni și români pot să construiască relații reciproc avantajoase și de încredere printr-o comunicare interculturală potrivită.

Emanuela Fangli

Consultant culturile indiană și americană

Emanuela Fangli aduce expertiza în eficientizarea comunicării cu SUA și India, având 5 ani de experientă în colaborarea cu clienți și angajatori din industria Economică, Automativă și IT. Domeniile principale de expertiză sunt gestionarea situațiilor conflictuale, menținerea unei bune colaborări, îmbunatățirea comunicării în parteneriate și eficientizarea proceselor și a resurselor.

Emanuela combină experiența de manager de proiect, consultant funcțional și trainer pentru a optimiza cu success parteneriatele cu SUA și India.

Adina Fodor

Consultant culturile franceză și turcă

Adina Fodor este absolventă a departamentului de studii engleze și franceze. În ultimii 12 ani, ea a lucrat în domeniul cooperării academice internaționale, axându-se mai ales pe colaborarea cu Turcia, Japonia și alte țări din Sud-Estul Asiei. Studiile ei doctorale în istorie, mai specific în imagologie, au fost finalizate printr-o bursă de cercetare de 6 luni în Paris, la universitatea Sorbonne – Paris IV iar competențele ei lingvistice au fost completate printr-o bursă de studiu a limbii turce de 8 luni la Universitatea din Istanbul. Datorită pasiunii ei pentru predare și comunicare interculturală, alături de un certificat de trainer, ea a ținut cursuri multilingve în Europa și Africa.

Anca Kiss

Consultant culturile braziliană și italiană

Anca Kiss are o diplomă de masterat în Relații Internaționale și Politici Europene și șase ani de experiență în relații academice internaționale cu Italia și America Latină.

În timpul studiilor ei doctorale, ea a locuit timp de doi ani în Roma, unde a obținut multe cunoștințe legate de cultura italiană. De asemenea, proiectele ei educaționale în America Latină, mai ales în Brazilia, o fac expertă în cultura braziliană și în cea a Americii Latine.

În momentul de față ea locuiește în Cluj-Napoca (România), dar menține relații strânse cu celelalte două zone ale globului.

Ioana Florea

Consultant cultura germană

Ioana Florea are studii de științe economice, studii europene, științe politice și studii culturale la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și Westfälische-Wilhelms-Universität Münster, Germania, precum și doctorat în istoria presei comunității germane în România, la Universitatea Babeș-Bolyai cu stagiu de mobilitate la Universitatea din Regensburg, Germania.

În cadrul celor aproape patru ani petrecuți în Germania în perioada 2002-2005 Ioana a dobândit experiență atât în ceea ce privește domeniul academic cât și antreprenorial, în comunicarea interpersonală și instituțională.  Ioana a lucrat în cadrul unor firme germane atât în Germania cât și în România, iar din 2006 coordonează aspectele adminstrative ale cooperării Universității Babeș-Bolyai cu universități, instituții culturale și de cercetare, precum și cu companii din spațiul german. De asemenea co-organizează cursul de formare „Excelență prin internaționalizare“ pentru personalul administrativ al Universității Babeș-Bolyai.

Ioana vă poate ghida pașii în cunoașterea aspectelor organizatorice și comunicative care stau în spatele unei cooperări, conferințe sau a unui schimb de experiență reușit precum și în dezvoltarea competențelor în vederea unei comunicări eficiente cu parteneri din spațiul german.

Laura Șuteu

Specialist în comunicare

Experiența Laurei de lucru în jurnalism și PR, atât în sectorul public cât și în cel privat, o fac să fie o parte esențială a echipei Intercultural Consulting. Prin organizarea de evenimente, branding și relații media, Laura se asigură că mesajul Intercultural Consulting ajunge la cei care pot beneficia de dedicarea și expertiza noastră.

Șerban Lazarciuc

Vânzări

Cu o pregătire în Studii Economice, Șerban, împreună cu consultanții noștrii, vă va ajuta în găsirea programului de training sau a workshopului perfect pentru nevoile dumneavoastră.

Carmen Manouk van Velden

Asistent de comunicare și relații publice

Carmen studiază chineza și engleza la Universitatea Babeș-Bolyai. Ea a studiat în China un an, timp în care, pe lângă aptitudini lingvistice, a obținut cunoștințe reale legate de stilul de viață chinezesc și de valorile lor culturale. Ea le combină cu propriul background multicultural olandez și român. Carmen a folosit recent aceste aptitudini în internshipul ei la Institutul Confucius și le va folosi cu plăcere în crearea unui training potrivit pentru firma dumneavoastră și în coordonarea feedback-ului instructajului.

 

Echipa noastră vă stă la dispoziție pentru a dezvolta parteneriate internaționale de succes!